Nyår imorgon.

image44
Inget alvarligt med mamma, hon fick en massa tabletter och fick åka hem sedan. Jag tycker om sjukhus men ändå inte, det känns så fritt på något vis.
Kom hem från Prytz för ett tag sedan, kollat på Happy three friends med stefan och prytz, samt spelat ett rikktiggt långtråkigt spel :> Var inte där så länge, är så trött .
Måste ju vara pigg till imorgon kväll, Andrea kommer hit vid 19.00 (inte planerat direkt) och ven Siri med hennes kompisar skulle jag tro. Runt 23.00 drar vi oss bort mot Prytz , skålar vid 12 slaget och drar ut för att smälla smällare. Kul, hoppas jag. Jag orkar inte med en dålig dag imorgon. Sedan ska Andrea sova över här, :)
Blir väll en del skrivit sen på tisdagen kanske. Var i Bohuslän i Fredags, mysigt mysigt. Tröttsamt att sitta i en bil så länge bara. Regnet öste desutom ner, men det var rätt skönt ändå. 

Morgon.

Goshgosh, hungrig är jag. Det är otroligt vad hungrig man blir när man ligger vaken i sängen på morgonen.
Mamma hämtades upp med ambulans för några minutersen, någonting med magen. Jag ska åka och se hur hon mår nu, var knappt vaken förut. Hoppas hon mår bra, men det är nog inget farligt.

Heldag.

Jag är dålig på att lägga in bilder och skriver bara. Lite trist så det blir snart bilder igen både här och på bilddagboken, kommer förmodligen upptratera gamla inlägg med bilder också. Var ju i stan som sagt idag iallafall :) Inköp :

      2 byxor
      1 T-shirt
      1 tunika
      1 Klänning
      1 tröja
       Hårfärg



wosh, jag kände mig allt lite smått rik där för ett tag :) Men det gick över då Prytz gick och köpte sig en ipod ._. Nu har Stefan och Prytz lika dana :x Fasst olika färger så klart :) Funderar på att också skaffa något liknande, när jag får pengar igen vill säga. För övrigt en jävla massa folk inne i stan idag. Tog någon timme att bara stå i kön på Gina, jag har hört att det var mycket folk men ja.. jag trodde inte att det skulle vara så mycket folk. JC var väll en del folk inne på också. Senare tog vi bussen till Maxi, Prytz köpte ju sin Ipod. Skulle så klart ladda in musik halva kvällen sen också :P Bästa repliken under dagen helt klart Stefans " och så måste du ha på dig öronhäng ( örhängen ). Haha, men många andra klockrena meningar förekom ju också. Spelade tv-spel och var ute och smällde under kvällen sen, körde lite styrkeövningar hos Prytz (haha), liiiiteee pinigt att Madde är starkare än mig då ;) Men aja. Imorrn kommer de till mig igen, de ska färga håret på mig tror jag, vi får väll se hur det går. Men som sagt bilder osv kommer väll.


Stan.

mh, klockan är 09.59 och jag är VAKEN, efter att ha pusslat hela natten så är jag rätt trött. Men nåväl, var tvungen att gå upp såhära tidigt eftersom att Stefan och Prytz kommer vid 12, vi ska in till stan och shoppa, Woooho. De kommer aldrig mera vilja shoppa med mig efter den här dagen så det är lika bra att passa på n__n. [ Kanske kan bero på att jag brukar springa in i varenda affär och lite till ]. Men nu ska det bli ändring. Ska väll ta och spela runescape lite innan jag gör mig i ordning. Här med slog klockan 10.00 , två timamr kvar. Gött :)

Bortskämd

MorrnMorrn, här sitter jag och latar mig. Spelar runescape för övrigt. Skaffade en ny igår och nu har jag inget annat för mig en att spela. Ska snart gå och pussla tror jag, 1000 bitar ska bli klart till kvällen, mm yes. Kommer inte lyckas men man kan ju hoppas. Förövrigt är jag avunsjuk på Andrea :x eftersom att hon är Riiikk och har ett fritidskort osv. Det vill jag med ha nu i mellandagsrean :) Men det ända jag har är 300:- på gina och 100:- till hårfärg, och jag har inte ens någon som kan färga håret på mig. Wooho, får väll gå och se ut som en gråhåring redan livet ut. Nej nu ska vi inte sura, det fixar sig säkert. Jag får väll tigga, bortskämd som jag är och hoppas att få några hundringar när jag åker till Bohuslän på Lördag.  

Godnatt.


Hejdå Julafton
</3

Julafton.

Det känns konstigt, redan jul och snart ska vi öppna julklapparna och kolla på kalle anka. Stämmer det? Ja, men det känns inte så eftersom att det inte är någon snö ute._. lite små trist sådär men det ska nog bli en bra jul iallafall :) Dagarna innan har ju varit toppen iallafall.

22 December .
På kvällen kom min syster Sara med pojkvän och min andra syster Gisela till oss, vi pratade lite om allt möjligt och myste. Louise och jag gick till coop för att hennes mamma skulle handla lite och sedan gick vi till mig och spelade dataspel :) Sen var hon tvungen att gå hem för att vi skulle till Värsås. På vägen åkte vi upp så att jag fick bytt mina julklappar med Andrea :D (ska öppna dem snart). Sen väl i Värsås pyntade jag julgranen och lite annat, vid 20 kom Prytz och Stefan, vi gick till Prytz för att jag skulle lämna en massa prylar till Madde som hon blev jätte glad över :) Vi spelade "Min pojkvän" jag, madde och Prytz. Haha, efter det fick prytz smeknamnet "nörden" eftersom att han hade det kortet under den mesta tiden av spelet. De blev tråkigt och vi satt vid datorn en stund istället. Fick föresten julklappar utav dem alla tre... jag blev jätte glad :D. Verkligen, hade inte alls förväntat mig det och hade tyvärr inte köpt något till dem :(. Så jag lovade de att köpa något till nästa dag. Sedan, så var det dax för mig att gå hem :)

23 December .
Dagen innan julafton, alltid lika roligt. På morgonen vaknade jag och hann precis slå på tv:n i tid till julkalendern som jag missat ett antal gånger nu. Sedan åkte jag, pappa och Gisela iväg till Rusta i stan för att kolla på lite julklappar. Inget fynd hittade vi och vi begav oss sedan iväg till Köpstaden i Skara... Vilken TOTAL besvikelse alltså.
Förr när jag var mindre så var det fullt med butiker där och man gick nästan vilse när man skulle köpa alla julklappar, de hade lixom allt nästan. Förra året så var det väll också ganska okej, några affärer hade de allt och man kände iallafall någon julstämning. Men i år.. herregud, 2 Affärer. En sport affär och en möbel affär, allt annat var helt igen bommat. Ursh säger jag bara, hur kan dom förstöra ett sånt ställe sådär bara, hel dött med bara 5 bilar på parkeringen. Slår vad om att Fame World har gjort så att allt gått dåligt från början.
Vi åkte iallafall till Jula huset i Skara sen, där köptes det mjukglass, burr inte jätte typiskt för årstiden kanske men helt okej. Pappa och Gisela hittade lite julklappar de köpte och sedan så bar det iväg till nästa ställe. Osterian i Falköping. En liten besvikelse där också skulle jag  väll vilja säga, knappt några tomtar kvar och de som brukar vara fullt överallt! Knappt några folk där inne heller, jag menar var tar all julstämning vägen? Någon som har någon bra tomte verkstad eller något shoppingenter som man kan besöka nästa år? Nej, det blir förmodligen A6 i Jönköping då. Men som tur var så hade jag ju redan köpt nästan alla mina julklappar, förutom de till Madde, Stefan och Prytz då. Och såklart så var jag tvungen att hitta något, det gjorde jag men det var inte det jag hade tänkt mig så jag har lovat de att jag ska köpa och ge de en julklapp till efter jul. :) Jag gick så smånng om till Prytz efter att vi kommit hem igen iallafall. Där var de i full gång med att klä och sätta upp ljus i granen och jag och stefan fick såklart vara med :) Med Stefan den tråkmonsen stod ändå bara och såg på och kastade pappersremsor på oss, hah. Jag, Madde och Prytz sprang iallafall runt i julstöket med julmusiken på och klädde granen som blev riktigt fin :) Sedan ville jag ha ett kort på de tre pepparkakorna, det vill säga Prytz, Stefan och Madde. Så jag bad dem ställa upp, men det var bara madde som ville vara med. Tillslut fick jag in alla på kortet och knäppte av 10 bilder tror jag för att någon skulle bli bra, haha. Efter ett tag gick vi ut och begav oss mot Siri för att se vad hon höll på med. Hon var med Anna och vi följde de båda till bussen. Flumm och skratt på vägen både dit och hem när vi sedan skulle gå och lämna Siri och traska in hos Stefan. Även där var den jätte enorma granen klädd och där kan man ju verkligen säga att det råder julstämning. Herregud, jag har adlrig sett så mycket julsaker i ett hus. Hur får de plats med allt kan man ju undra? Jätte rolig kväll var det iallafall, hur mysig som helst. :)

24 December .
Så har vi såklart självaste Julafton, dopparedan, denna dag. Imorse klockan 9.00 vaknade jag av att mamma ringde och önskade mig god jul. Jag steg upp och gjorde mig i ordning för att traska över till Siri klockan 10.30. Efter att ha sagt god jul till alla i mitt hus , inklusive hunden så var jag iväg. Egentligen ville de inte att jag skulle gå bort på självaste julafton, men jag kom iallafall iväg. Hos siri var det mysigt, vi hade bestämt oss för att kolla på mysteriet på greveholm. Men olyckligtvis så funkade inte denna julkalender på siris dator. Siri kom upp med fika och julgodis, jätte gott! Och vi satte oss och kollade på svt´s julkalender på internet. Som jag gör varje dag men Siri hade aldrig sett den :) Vi kollade på ett halvt avsnitt ungefär, sedan bytte vi till Evas funkarprogramm eller ja, jag vet inte ens vad det heter :) Där fick vi reda på sådant vi inte redan visste om julen och varför tomten heter just så. 11.30 Traskade jag till affären för att köpa mjölk och julmust. Välte ner två stora flaskor med julmust ( knappast mitt fel ) men som tur var, så var ägaren ute just då så han märkte inget. Jag orkade inte direkt bry mig heller ( förlåt, alla ska väll vara snälla på julafton egentligen men (A) ). Hemma kollades det på film och jag joinade. Nu är det snart dax för Kalle och julklappsöppning. Vi har redan ätit lite julmat eftersom att vi inte hitter göra det sen. Efter kalle tar vi bilen in till mamma, julmat där och klappöppning. Sedan blir det nog leka med nya julklapparna och fingra på allt. Ett leende blir nog det sista jag orkar med denna kväll innan jag somnar, hoppas ni haft en lika trevlig jul som jag haft hittils. <3 

( Bilder kommer senare, egentligen borde julen vara datafritt men jag ville skriva allt jag varit med om :) )

Fever.

Idag var nog första gången jag kände julstämning på riktigt. Jag har städat och sprungit och det har resulterat i att jag har feber nu. Jag är inte jätte varm, men mycket varmare än jag brukar vara. Jag har iallafall fått städat i hela mitt rum :D . Nu är det bara lite tomtar och tomtelandet som ska upp, sen är allt klart inför julen. De sista julklapparna är inslagna och granen är faktigst mer eller mindre uppe :) Eftersom att det inte blir någon julfest imorgon (vi hade ingenstans att vara) så åker jag till Värsås imorgon så fort som möjligt. Hoppas det blir vid middagstid någon gång, får se när pappa eller mamma kan skjussa. Blir kul att komma till värsås, träffa båda systrarna Sara (med pojkvän) och Gisela (med vovve). Alltid lika mysigt när det är fullt i huset. Nu kommer jag förmodligen få sova ute i storarummet men iallafall. Ska kolla med killarna om de vill umgås lite imorgon också :) Vi får väll se om jag får tag på dom. Annars får jag väll vara hemma och kolla på film, klä granen osv.
Denna dag har varit ganska konstig för övrigt, jag minns mycket som jag inte kommer ihåg om man säger så. Jag hittar saker och upptäcker hur mycket jag egentligen borde uppskatta dom , men aldrig gjort. Ibland är det bra att städa och bli äldre. Har lovat Madde ( Prytz syrra ) att jag ska ge henne lite böcker och sånt som jag knappt använt. :) Men åter till saken. T.ex. så när vi klädde granen idag, vi har aldrig haft något på toppen? Högst upp i våran gran är det bara en rak gran pinne som det brukar vara, och på den ska det ju egentligen sitta något, men nejdå här är vi alternativa och har virat ett lager glitter runt bara? Jag trodde jag skulle skratta ihjäl mig faktigst. Och jag upptäckte idag att jag slängt böcker som jag egentligen inte alls skulle velat slängt. Så mitt nyårslöfte kommer bli att tänka innan jag aggerar. Kan man säga så? Iförsig så tänker jag redan så mycket att jag snart inte vet om det är verklighet eller drömm, men då skadar det väll inte att tänka lite till antar jag. Ska lyssna på Teskedsgumman, julkalendern nu och sedan sova. Förövrigt så missade jag julkalendern idag igen, hoppas det går att se på svt´s hemsida? Får kolla det imorgon, Godnatt <3

Vinnare.

Öppnade ett brev nyss där det stod att jag var en utav vinnarna i Salvequick´s spider-man tävling :) Jag har tydligen vunnit ett "tufft cykel-kit" men jag har inte en aning om vad det innehåller ännu tyvärr :) Står att jag kommer få det under v. 1-2 2008. Lite spännande iallafall, då har man ju något litet att se fram emot efter nyår sedan. Om jag inte gillar de kan jag ju ändå skänka bort det :) Iallafall, har missat julkalendern 2 dagar i rad nu, ledsamt värre faktigst. Måste ta och kolla idag, lite barnslig är jag allt :) Måste julstäda idag också och ikväll ska jag klä julgranen här :> Sara och Per kommer lite senare också, min syster och hennes pojkvän. Ska bli kul, har inte träffat de på ett tag så ._.
Igår 10.30 vaknade jag, det ringde som tur var. Eftersom att Siri sagt att hon skulle anlända till mig klockan 11.00 så var jag ju tvungen att fixa i ordning mig och jag skulle förmodligen sovit djupt om ingen skulle ringt. Klockan 11, kom iallafall Siri :) Vi kollade på the Holiday ,underbart. Sedan spelade vi lite spel, dataspel och pratade. Hon gick hem och åt och kom tillbaka, sen gick hon hem och åt kvällsmat och kom sen tillbaka :) Sedan såg vi killarna utanför, så vi bestämde oss att följa efter dem i smyg. Hah, vad barnsliga vi är! Men sånt är så jävla kul och i Värsås är det så mörkt överallt :) Jag tror faktigst inte att de märkte oss :x Sedan gick vi in en stund, sen gick vi ut igen, den här gången märkte de såklart oss. Haha, iallafall en gång. Men ja, hahahah. Stefan ser ju i Syne, HAHA ... eller inte. (A) Tobbe hade tydligen sett oss och smygit efter oss istället o.o , hoppas vi inte sa något olämpligt, haha. Vi gick iallafall in till mig, svinkallt ute ju och jag hade feber på morgonen så :x  Vi kollade lite på bam´s bröllop på tv:n och det bästa från JackassJag satte på svt1 text och vi satt och kollade på en helt svart skärm eftersom att det inte är någon sändning på den kanalen typ, så började vi tjafsa. Tobbe var övertygad över att de svarta myrorna slagit de vita eftersom att tv:n var helt svart, jag var övertygad över att de vita hade slagigt de svarta och de låg döda där nu. Haha, sedan snackade vi om tomten och påskharen existerar ? Vi kunde inte enas direkt. De gick hem vid 00.00 och jag somande direkt efter , nästan. Kul kväll :)

Oh, vintertid

Jag tror faktigst att jag håller på att lite smått sådär sjuk. Ursh, jag vill inte bli sjuk nu till julfesten och julafton , vem vill vara sjuk tills dess? Lovet känns inte glädjande i nuläget mer än att det ska bli skönt att få sova ut på mornarna. Fasst sedan ska vi ju ha klassfest den 5:e blir det väll, låter jul. Vi har ju aldrig direkt samlat hela klassen förut så mer än på skolan. Känns faktigst lite konstigt att vi redan gått vad som sägs vara en halv termin till på Helenaskolan. Skolan av alla skolor i Skövde skulle man väll kunna säga. Om ytterligare en halv termin så slutar vi få den faktigst helt okej skolan. Det är ju nästan så att man vill stanna kvar, men gymnasiet väntar! Med de betyg jag hoppas att få i slutbetyg så ska jag nog klara att komma in på Media, annars är jag ju faktigst dålig :)
För övrigt är livet bra idag. Klart man saknar någon att tillbringa lite tid med, men det är ju skönt att vara ensam lite ibland också. Men helst inte på jul och nyår. Då ska det mysas och snackas för fullt. Ja, det kör vi på.
Snön håller på att försvinna utanför mitt immiga fönster föresten - trist. Om någon timme eller så, då åker jag till Värsås för att kolla in lite julfilmer. Mysigt kanske, med ensamhet och förkylning. Sådär jätte förkyld kanske jag inte är men täppt är det. Vi får väll se vad som händer imorgon sen, det blir väll till att spendera den dagen i Värsås också antar jag. Sedan på Fredag kommer mina kära syskon och jag ska klä granen här i Skövde, kan bli mysigt.
Sen Lördag-Fest! - Om vi kan vara hos Andrea och Niclas vill säga? Hoppas :) Oh, hey there delilah on the radio. Underbart bra låt, lugnet sprider sig i kroppen och även ifall den inte har det minsta med julen att göra så känner jag julen i hela kroppen.
Ja , för snart är det - snart är det jul.

Julavslutning.

 Jullov , finely något uppskattat.

Fick sova ett par extra timmar idag. Skolan började vid 09.30 , wooh! På skolan fick vi betygen , helt okej. VG i alla ämnen förutom två, religion och idrott. Vi snackade, lyssnade på julmusik och åt godis, kanelbulle och clementin *drool* . Sedan klockan 10.30 fick vi jullov, Underbart!
Drog hem, så frågade Louise om jag skulle hänga med till Maxi. Maxi blev det, köpte två julklappar och sedan gick vi hem till henne och slog in klappar :) Mysigt, alltid mysigt med louise :D Vi pratade om allt möjligt också, man kan lixom prata ut med Louise <3 Nu sitter jag iallafall här och äter lite godis, borde nog julstäda. Någon som har något förslag vart man ska börja någonstans? Damma? I donno, men jag ska iallafall börja slå in lite mer julklappar snart så att det blir klart :)
God jul i förskott och jobba på ni som inte har jullov än! PUSS.

Julklappstips.

Om ni är som jag, ute i tid så antar jag att ni redan köpt alla era julklappar eller åtminstonde mer än hälften. Men har ni inte det så har jag ett julklappstips som iallafall jag skulle vilja få i ett fint inslaget paket.
Scrapbooking set, för de som älskar att pyssla!
Man kan göra så mycket utav endast några pappersark och lite lim. Men det kostar ju en del.
Det här paketet kostar runt 700, inte direkt jätte billigt men de finns ju andra mycket billigare paket.
Clas olsson har lite scrapbooking prylar som inte går på mer än 200:- Rena kapet :)
image37
http://www.scrapaddicted.se/produkter.php?cat=107&sub=0&id=8973

Snowman.


Idag har varit en trist dag, eller inte allt men det mesta.





Negativa saker :
* Lite avundsjuk dag skulle jag tro, men inte så jätte mycket. 
* Jag fick MVG på min Biologiuppgift, jag hade mvg- i betyg förut. Hoppades på ett MVG i betyget också , men nejdå. Fick iallafall VG i alla No ämnen.
* Religion fick jag bara G i men jag fick VG på provet och han går oftast efter det. För övrigt VG i alla SO ämnen.
* Får antagligen bara G i musik eftersom att vi inte fått spela upp en andra gång. Och det gick faktigst inte så dåligt sist?
* Antagligen så sänker jag mig i Tyskan till ett G.
* Det vill säga, jag kommer få 3-4 G. Ungefär samma som förra året och inget MVG.
* Vi har tydligen flyttat våran julavslutning till imorgon, så imorgon får vi reda på hur det gick i noveltävlingen. Men vi är tvugna att gå till skolan i en timme på onsdag iallafall, för att få betyg. Känns värt?

Posetiva saker :
* Fest den 22:a.
* Jullov om två dagar, 3 slappa lektioner kvar bara. Yes.
* Julafton om en vecka :)
* Nyår väntar efter jul.
* Mina systrar kommer hem snart, <3

Imorgon blir det klänning och tomteluva om det hittas i mina gömmer :)

Santa Baby.


Jag trodde det skulle bli en allmänt trist dag, men den blev rött kul iallafall :)
Stefan och Prytz fånade sig på msn , de kallade sig för B1 och B2 och sa att de kunde läsa varandras tankar, haha.
De tänkte tydligen på röda och blå gummibollar hela tiden. Haha, men sen kom de iallafall till mig, inte som B1 och B2 utan som Stefan och Prytz som tur var :) Vi gick ut lite, eller gick.. de snubblade snarare fram tycker jag de såg ut som. Sedan kom vi till den fina grinden utanför mig som tyvärr gallret försvunnit på. Och... haha ja Prytz skulle väll öppna den eller stänga den eller något, för att göra det så måste man lyfta upp den lite. inte lika mycket som Prytz gjorde alltså, för helt plötsligt hade han lyfft av hela grinden och höll den i famnen. Haha, det sog så iq befriat ut. Vi gick runt lite iallafall, sedan gick vi till Prytz, trevligt trevligt :) Vi spelade något jätte tråkigt spel som jag trodde skulle vara jätte kul, lite besviken :x Sedan skulle vi så klart spela worms -.- WOHO, det sög ju :) Sedan spelade vi iallafall pyromasters, oh jag älskar det spelet. Efter det skjussade pappa hem mig till Skövde igen, köpte några julklappar och har slått in dem under kvällen nu. Tjuvkikade även på mina julklappar hemma hos pappa, thii. Jag vill veta vad jag får :) Imorgon är det skola igen, bara tre dagar kvar nu. Jag kommer hoppa av glädje när det blir jul.
image34image30


Lågor.

Jag sitter och slår in julklappar :) Jag har köpt fint fint papper och snören som jag ska dekorera med, kommer nog bli en del fina julklappar tror jag :) Adventsljuset är tänt också, måste brinna extra mycket nu eftersom att jag var i Värsås i helgen. Lågan har inte kommit under 14 ännu. Jag längtar till julen, julklapparna och glädjen som yrar i luften. Men jag längtar tills på onsdag också, då vi får jullov och jag längtar tills Fredag, Lördag och Söndag.
Fredag - Klä julgranen i Skövde.
Lördag - Klä julgranen i Värsås, kanske julbaka med syskonen?
Söndag - En dag före jul, köpstaden, Jula och Osterian i Falköping för att köpa de sista julklapparna!

Kalla nätter.

Mmmmmm, vad mitt huvud bankar. Har haft huvudvärk i några timmar nu och nej, jag känner helt enkelt inte för att ta någon ipren eller liknande. Jag gillar inte tabletter så värst, inte tabletter som hjälper iallafall. Visst de är bra, men lite underliga. Så jag försöker skippa dom. Har bara blivit tv med kudde och täcke idag. Känner mig nästan lite sjuk men jag är nog bara utsliten efter dessa två veckor. Den här helgen blev inte som jag förväntat mig men sen när blir något som man förväntat sig? Jag är lite deppig också tror jag, men ändå inte :) Jag är glad över att jag inte deppat på fruktansvärt lång tid nu, allt bara flyter på. Gött är det, men det känns som jag försöker förträng något. Men det får vi ju inte hoppas :) Jag längtar efter julen, på riktigt. Men sen när julen är över så kommer man känna den där tungheten över att skolan snart börjar igen och en helt ny termin som är lång,lång.


Allt är konstigt, jag går brevid och ser på medans någon annan lever mitt liv.
Jag vill göra något åt det, vem vill inte det.
Inte bara se det flyta på och inget händer.
Jag vill ha fart och äventyr! Men jag har hamnat en aning fel.

Dimmigt.

Är trött som , en trött get. Har precis kollat lite på tv och planerar att sova. Kom hem från Prytz för någon halv timme sedan. Hans familj, jag och stefan kollade på fenixordern. Ja, jag har sett den förut på bio :) Men jag minns den knappt. Den var väll kul men ja gick väll hem efter halva filmen för att jag var så trött. Stackars Madde, prytz lillasyrra har opererat sig och kan knappt prata.
Sista dagen på praon idag var det ju och den bästa dagen. Alla barn var extra kramgoa och jag fick flera kramar av samma personer när jag skulle gå hem, speciellt utav killarna. Jag snubblade fram över barnen hela dagen´, men fick lite rast och fick följa med till personalrummet också. Där var det snus, choklad och sprit som gällde. Eller ja, de snusade och snackade om spriten. Jag åt chokladen :) Kommer sakna det iallafall. Men det är sånt som händer, jag hoppas de inte glömmer mig. Jag får väll gå och hälsa på någon dag. Men nu tror jag att jag håller på att bli sjuk, sitter och nyser hela tiden. Förvånar mig inte om jag har fått någon förkylning utav barnen. Jag borde rama in de trettiotal teckningar jag fått, men de blir för mycket. De får sparas i byrå lådan eller slängas tyvärr. 
Imorgon vill jag sova hela dagen, kanske gå ut lite och kolla på snön. Men det blir nog inte så lungt imorgon iallafall. Så nu vill jag sova för det, godnatt! 

Julrim.

Brusten istid, står vid porten.
Tomten arbetar, de vuxna skickar julkorten.
Skägget dallrar i vindens dimma, vid varje guldstjärna sägs det glimma.
Snön ligger som vanligt på marken, barnen springer eller åker på sparken.
Men lilla svarta fåret grått, får inga julklappar och har aldrig fått.
Sitter där med spöt och metar, längst upp på berget där inte ens tomten letar.
Vilken tur att sparven flyger vilse och inte hittar vägen ut.
För här mitt uppe på berget tar lilla svarta fårets sorliga saga slut.
Sparven viskar till tomtefar vad han har sett,  sedan skyndar tomten sig dit.
I sista sekund kommer fåret in i värmen med tår som förfrusit.
Han får varm choklad och pepparkakor med glasyr.
Tomten borstar av skägget och somnar sött efter allt äventyr.
Så småning om somnar även lilla svarta fåret in.
Och när han vaknar ja då får han ett fint rött paket som tomten har slagit in.

The Lucia day.


Kiis, sitter här med tänt adventsljus. Mysigt värre och det är bara 11 dagar tills de brunnit ner, tills julafton
Imorse var vi inbjudna till matsalen för att kolla på 5:ornas lucia tåg. Det var lite komiskt för alla barnen satte igång och hostade, först hostade en och sedan började allihopa. Det var ett fint lucia tåg iallafall, de sjöng fina låtar, äldre och en del nya. Vid dess slut träffade jag Zu och vi bestämde oss för att gå och kolla på vår skolas lucia tåg iallafall. Men ja, jag har sagt det förut och jag säger det ännu en gång. Jag tycker inte om Sussies handledare, hon är en hemskt kärring. "Jag hade ju tänkt att du skulle vart med mig och arbetat, jag behöver ju din hjälp, det kom hemskt olämpligt och du borde frågat tidigare, men det hjälps väll inte, gå då" . Det var det sussie fick till svar när hon frågade om hon fick gå. Sedan gick vi och snackade med min handledare, där var det minsann andra bullar " ja, det är klart du får gå, ta god tid på dig!" Jo man tackar ja :) Lite synd bara att vi fått reda på fel tid och kom försent. Precis när det slutade kom vi :) Smart ? Så det blev till att traska tillbaka till skolan igen där barnen arbetade och målade. Lunchen blev rester från julbordet i går och sedan var jag med barnen ute på rast. Jag fotade dem lite, så söta var de. Ja, vi gjorde väll inte så mycket direkt under dagen. Vid 15.00 fick jag varm choklad och fika, gott. Sedan blev det till att traska hemmåt. Imorgon är det sista dagen och sedan åker jag väll förmodligen till Värsås.  


-

" Nu är jag ju 6 år, kan inte jag bli 5 igen då?"

Snötäckta landskap.

"Vet du? Min kanin kan putta ned mig från sängen när jag ligger och sover"
"Jasså, har du en kanin?"
"Ja, ett gosedjur!"

382404-22
- Kallt som skrutt
på väg till käpplundaskolan på morgonen, med varje andetag kändes det som att min strupe skulle frysa till is. Jag kom till skolan iallafall i snön. Under natten hade det ju kommit ytterst lite snö, mycket mysigt! Jag hade för övrigt en väldigt konstig natt.
Jag trodde jag drömde, klockan ringde (trodde jag), jag gick upp tg på mig alla kläder och kände mig ytterst sömnig, allt gick lixom i slowmotion. Min hjärna började vakna lite smått och jag funderade på varför inte mamma väckt mig som hon alltid gör på morgonen innan hon går till jobbet. Så jag tände lampan för att kolla på klockan. Klick, 22.30 ? men godmorgon, vad var det jag hade gjort? Tydligen hade jag hört att klockan ringde fasst den inte gjorde det och trott att det var morgon. Men nej, så var det inte så jag fick ta och lägga mig igen och tur var väll det så trött som jag var.
Sedan blev det iallafall morgon till slut och jag var inte mycket piggare ändå. Masade mig upp och kom som sagt till skolan. Där var väll allt som vanligt. Irmelin surade över att Emil fnyst åt henne när hon sagt att hon älskade honom, fasst hon älskade ju två andra mer så klart. Två killar som hon träffat i maroco som hon blivit så jätte kär i.
Vi lyssnade på julkalendern och sedan gjorde vi ett par lite annorlunda julstjärnor. Jag har varit på dystert humör hela dagen och sagt nej till att måla minsta lilla teckning, man tröttnar. Till lunch var det julbord iallafall, med julmust :) Det får vi inte ens på våran vanliga skola när det är julbord, det fick vi inte förra året iallafall. Linda min mentor kom och hälsade på en stund för att se hur jag hade det, vad mer kunde jag säga än att allt är bra? Sedan då barnen var ute på rast tog jag mitt lilla papper med frågor och intervjuade båda fröknarna som tar hand om barnskolan. Det gick snabbt och lätt och jag fick en lång rast fritt från barnskrik. Vi gick runt den andra sjön på fritids eftersom att de ska rivas en skorsten vid den vanliga vägen så vi får inte vistas där. Det snöade nästan under hela dagen och det var jätte mysig stämning. Vi fick se en liten pjäs också som ettorna håller på att övar med. Jätte kul faktigst. Resten av tiden på fritids satt vi och målade, jag i min egen lilla värld med allt skrik runt omkring. Sedan var det hem och bara softa, för vi har ju inte direkt några läxor nu på praon.Bara ett tyska prov på måndag. Det känns skönt att det bara är två dagar kvar på praon nu men jag blir lite smått ledsen när barnen kommer och säger att de kommer sakna mig med hundögon. Det är nästan så att man vill börja om från barnskolan igen , men jag längtar faktigst till att bli vuxen, jag vill flytta till London eller New york.

Hälften vunnet, nu är det bara 12 dagar kvar tills julafton, och det var 12 dagar sedan det var November. Jag har snart köpt klart alla julklappar, lättnad. Jag kommer nog få en del tekniska prylar i år skulle jag tro. På Fredag blir det Värsås, hela helgen säger mamma men jag vet inte. Ska nog iallafall vara med att sjunga på Fredag, hmmm. Det får vi allt se hur det går.

Imorgon är det Lucia. Och Sophie och Jacob fyller år. 
Uppträdande både på skolan och även på min vanliga skola. Ska nog bara se småbarnens uppträdande, jag orkar inte gå den lååånngga vägen till skolan och tillbaka. Desutom tycker jag att de ska bli kul att se de lite mindre barnen sjunga. ~

Nobeldagen.

Lördag kväll: Stefan kom förbi och stälde sig i dörröppningen, försökte övertala mig att följa med till Singstarkvällen hos prytz. Första tanken var NEJ, jag tycker inte det är direkt super kul att sjunga och jag kände ju knappt någon. Visste bara vad folket var för några kan man väll säga. Men ja, han lyckades övertala mig efter att jag sagt nej ett 10 tal gånger. Kom dit, stämningen var ganska kul. Det första vi hörde när vi kom in i värmen hos Prytz var sång. Vi gick ner till folket, det vill säga Prytz, Adam, Tobbe, Hanna och Timmy. Ganska trevliga människor :) Träffat en del förut ju, men inte alla. De sjöng en massvis, fasst jag lät bli. Det är inte mitt största intresse som sagt. Efter några timmar gick vi ut iallafall, vi gick runt lite i Stora Värsås. Pratade väll lite och så. Sedan var vi tillbaka hos prytz igen och de ville sjunga ännu mer, haah :) Som galna skulle jag nog påstå att dom var.
Men de är dukitga, att rösten håller är ju lika underligare men. Klockan drog sig mot 23 och de körde klart sista omgången. En massa skrik och hoppande och sedan hade alla sagt hejdå och dratt sig hemått.  

Söndag:  Upp och iväg. Till stan, till tåget, till Göteborg. Framme i Göteborg så träffade vi min syster :D Vi gick in på Nordstan för att leta upp ett par skor till mig, och nu måste jag klaga.
Varför görs det inte ett enda par jävla snygga vinterskor?
Antingen så är de tunna som sommarskor/vårskor eller så är de vinterskor med mocka och jävla ful päls på.
Jag menar, fjortisskor sånna tänker jag aldrig gå runt i. Jag ser inte poängen i dem. De ser ju ut som same skor och vi lever väll fan inte i Norrland eller? Nej, vi lever i lilla Skövde och i Göteborg, där om någonstans borde man väll ändå hitta ett par någorlunda skor. Men ja, inte iallafall man inte letar i minsta lilla vrå. För jag hittade då inga skor utan bara en massa björnar eller ja, jag vet inte riktigt vad de ska förseställa. Jag tänker inte gå runt och ha dem på fötterna iallafall. Alla säger " men du köper dem ju inte för att de är snygga utan för att de är varma och sköna" . Ofta man går runt i fula skor? Man måste ju iallafall själv tycka att de är någorlunda snygga. Och bekväma, jag hittade inga skor som var bekväma heller för den delen och jag tänker inte lägga ut en tusing på fula vinterskor. Jag var rätt piss off efter att ha gått runt och kollat på skor kan jag ju säga, och jag tänker inte gå runt i dem jag köpte heller för den delen. image22
Sedan gick vi iallafall runt lite och köpte julklappar, sedan vidare till Liseberg. Det är rätt enormt fint där på julen. Vi gick in till Tomtevärlden eller vad det nu hette och upp i Lisebergstornet också. Mysigt och fint där uppifrån. Det blev allt en del julklappar köpta för min del. Efter det så åkte vi hem till min syster, fick lite fika och tog bussen till stationen igen. En till sak som jag har att klaga på är ju att göteborg har en del busschauförer som inte kan svenska, eh.
Är man inte tvungen att kunna svenska när man får ett sådant jobb?
Hur tänker folk egentligen. Eftersom att de inte står exakt vart bussarna går och det är ju ändå en hel del turister i Göteborg så ska väll ändå chaufförerna kunna samtala med resenärerna om busstopp och liknande, dåligt. Vi tog tåget tillbaka iallafall och var hemma vid 21.30. Sedan var det till att sova



Måndag/Idag:
Trött, trött, trött. Det var ju nästan så att jag somnade på praon, lite trist. Men barnen piggade upp och i slutet så var jag piggare än när jag kom dit. Börjar bli lite kallare nu ute så jag hoppas att vi får vara inne lite oftare och slipper rasterna ute. Men jag får ju lov att ta min rast då barnen har rast så jag kan ju vara inne :) Nu blir det nog till att sova lite skulle jag tro, är ganska trött igen. Jag längtar efter julen, den är så nära nu.

Siris krypin.

382404-21Alla har vi ett glassmonster inom oss? Gammal bild för övrigt.

Godmorgon, jag sitter hos Siri. Vi har precis ätit frukost och kollat på tv:n. Trevligt värre!  
Igår : Klockan var väll cirka 8 när vi skulle börja gå till kyrkan med barnen, de var faktigst ganska duktiga. Ibland så skulle de stanna mitt ivägen och så men det gick framåt iallafall. Det regnade och jag kunde inte ha uppe mitt paraply eftersom att de gick två flickor med facklor bakom mig. De pratade hela tiden på om hur rädda de var för att elden, jag tror att de trodde att de skulle brinna upp, ärligt talat. Lite underskattat var det iallafall att gå till kyrkan för vi lyssnade bara på 5 sånger tror jag att det var, sen gick vi hem igen. Sedan väl i skolan var det fri lek, Lunch, rast inomhus ( rätt gött ) . Jag måste bara påpeka att Suzanas "handleadare" nog måste vara den värsta som finns. Så jävla stroppig! Jag har aldrig lagt på maken till värre. Hon låter inte ens henne ta någon rast och jag menar, vi måste ju ha rast när vi jobbar, det är typ lag? Så jävla dålig stil. Mina "handleadare" låter mig ta hur mycket rast som helst där emot. Rätt skönt. Sedan gick vi iallafall runt sjön som vi brukar, lerigt må jag säga. Mellanmål blev det också och sedan kollade vi på kaspar i nudodalen och målade. Jag har ritat cirka 30 teckningar den här veckan åt barnen + att jag har lärt känna cirka 50 nya ansikten. Det är alltid kul, och jag mår toppen när jag kommer hem varje dag. Kommer sakna allt då praon tar slut.

Sen fick jag skjuss till Värsås och gick till Siri nästan med en gång. Stefan och Tobbe kom också, lite förvånad över det faktigst efter som att jag har hört dom snackat en del om vad jag och siri ska göra och inte över nyår. Jag hatar folk som snackar bakom ryggen på mig kan jag ju säga iallafall. Och ifall det jag hört är sant så vet jag fan inte varför dom kom. Men det var kul iallafall, vi bakade brända pepparkakor! Mums, de var ju jätte goda, eller inte. Sedan skulle killarna självklart förstöra dom och hugga huvudet av dem och så. Sen kollade vi på Idol. När det var slut så gick vi upp på Siris rum, jag somnade nästan, skittrött efter dagen. Ganska osocial var jag nog också skulle jag tro men det märktes inte får vi väll hoppas. Vi snackade lite iallafall och gick ner och kollade på Idol sen igen. Rätt dåligt tycker ju jag det var att Marie vann , men man kan ju inte alltid tycka om de som vinner. Tyckte inte hennes röst passade in som vinnare bara. Vid 23, skickade vi hem killarna och sedan gick vi nästan direkt och la oss. 

Stefan försökte övertala mig att vara med på deras "singstar kväll" ikväll, men no way. Jag gillar inte att sjunga inför folk och jag känner knappt någon där. Så, nej jag ska vara hemma och kolla på film med pappa för en gångs skull om det inte kommer något annat i vägen. Sedan imorrn blir det ju Göteborg och Liseberg :D Rätt kul, speciellt att jag får träffa Gisela igen. Inte träffat henne på ett tag nu, saknar ju min syter.  

Brandövning.

8.00 - Alla barnen är vana vid att jag står och väntar på de vid samlingsmattan nu varje morgon så de skyndar sig snabbt in och sätter sig. Vi pratar om en massa och barnen kan knappt sitta stilla. Jag förstår mig inte på dem, det ser verkligen ut som en djurpark när dom sitter där på mattan med huvudet på golvet och drar sig fram och tillbaka som golvmoppar. En del sitter och stirrar ut i tomma luften, eller på sina fingrar, andra snurrar runt , runt , runt.
8.30 - Vi hann gå in och sätta oss i soffan tätt,tätt och börja lysna på teskedsgumman. Sedan började brandlarmet gå igång. Jag känner mig faktigst lite dum när jag sitter där i soffan och tar upp så stor plats så att en del barn får sitta på stolar, men eftersom att jag har en unge i knät så tar vi ju inte upp så mycket plats iallafall, eller? Vi sprang iallafall ut i kylan med tofflor på oss allihopa. Barnen var duktiga och ställde upp sig på ett led, de fattade ju att det bara var en övning men iallafall. Sedan fick vi tillåtelse att gå in och plötsligt hör man minst 200 fötter springandes mot alla dörrar och skrik. De var som en elefanthjord. Jag var tvungen att le när jag vände mig om och såg att alla var som galna. Vi gick iallafall in och lyssnade klart på teskedsgumman.
9.00 - Dax för bakning och så skulle vi göra stjärnor. Jag visade alla barn hur man gjorde stjärnor och sedan fick de baka och de som inte gjort stjärnor fick jag visa.
10.00 - Frukt + Fri lek. Jag tror jag målade 5 teckningar till olika barn under den tiden, jag har tröttnat för längesen. Och Emil fortsätter att tjata, han vill minsann ha hur många teckningar som helst.
10.30 - Lunch, jag borde kanske föregått med gott exempel och ätit fisken som serverades men ja,jag åt en massa sallad iallafall.
10.45 - Jag gick och skulle leta reda på Sussie, men hon var tydligen inte och praoade, hon var sjuk. Yippie, så jag gick upp och satte mig och skrev jul rim istället medans barnen var på rast. Det blev en del.
12.00 - Barnen kom tillbaka och skrev i sina hem böcker, de målade och klistrade. Sedan ringde Sara i klockan och vi fick städa och sätta oss på mattan igen. Vi delade ut en julklapp från adventskalendern och sedan var det slut.
13.00 - Vi tog på oss och gick runt sjön, bråk och vem som skulle hålla mig i handen. Så halva vägen fick jag hålla Sophie och Emil i händerna och halva Nea och Jens. De drog benen efter sig så det gick inte så värst snabbt direkt.
13.45 - Mellanmål, mackor. Vi körde en tävling som vanligt, de bord som varit  tystast i hela 5 minuter fick varsin pepparkaka. Tyvärr så var vi inte tystast, Nea babblade på :) Hennes bror och hon är enormt lika alltså, och lika söta båda två.
14.00 - Rast ute, ganska kallt men det var kul iallafall. Vi gungde, hängde i knäveck och snurrade runt. Jag minns själv hur det var att vara ute när det var jätte kallt när jag var liten, stackars barn.
15.00 - Alla sprang in i värmen med ett leende på läpparna, vi satte oss vid ett bord och målade, målade och målade. Har nog 3 teckningar jag måste måla klart imorgon.
16.00 - Slut på målandet, mamma kom och hämtade upp mig och hejdå till alla barn.

17.46 - Nu sitter jag och dricker julmust och äter chips.
Imorgon : Vi ska gå till kyrkan med barnen och de i 6:an ska hålla i facklor i vårt fackeltåg. De i 4:an ska sjunga och även de i barnskolan. Hoppas jag får något tillfälle till att ta ett kort på de små söta. Sedan efter praon så hoppas jag på att jag kan få skjuss till Värsås, ska sova över hos Siri. Jag ska gå förbi coop också och köpa pepparkaksdeg och ett pepparkakshus, eftersom att vi ska baka! :) Blir nog kul i guess.
Ha en trevlig helg. <3

Bakning.


Idag har jag varit med de små barnen och bakat pepparkakor. Mums, det luktade deg i hela rummet och det var så mysigt med julmusik på och en massa kramar utav barnen.
8.00 - Jag träffar barnen och de är så söta som de bara kan vara, de pratar och berättar om de har något viktigt eller roligt att berätta. De säger samma saker flera gånger om och efter en stund går vi in och lyssnar på Teskedsgumman. Med Enna i mitt knä och en massa småflickor runt mig i soffan var det så mysigt som de kunde vara. Pojkarna somnade nästan och en del höll på med annat.
9.00 - Barnen blir indelade i två lag , de ena skulle baka pepparkakor och de andra skulle leka lekar med N-ljudet.
Jag var i bak gruppen och eftersom att inte alla kunde baka samtidigt fick de andra göra julstjärnor som jag och Filip, en kille som är duktig på att pyssla lärde dom. Jag fick knappast tid för att göra egna julpyssel då jag fick springa runt med saxar och lim runt bordet. Alla var så glada när de kom från baket med mjöl på kinderna och deg i händerna. Och efter det blir det fri lek, alla barnen som inte hade gjort julstjärnor ville att jag skulle lära dem, så hela den tiden gick åt till det. + Att göra massa teckningar med tomtar och lucior till pojkarna. Speciellet Emil, han bad mig nog om cirka 5 teckningar skulle jag tro. Och så gick han runt och sa att jag skulle måla en teckning till Irmelin också ( han är kär i henne ) .
10.30 - Lunch , Falukorv och mos. Stackars Alicia som kom till skolan idag efter en tids sjukdom spydde först lite i matsalen när jag var på toaletten med tre flickor. Och så kommer hon rusandes med en fröken och hinner precis öppna dörren och vi hinner kolla dit och precis då så ser vi hur hon kräks rakt ut på golvet, läraren skriker "Papperskorg!" Och innan vi hinner fram med en papperskorg så hinner hon spy två gånger till. Ursh, att må så dåligt. Själv har jag inte spytt på flera år nu. 
11.00 - Rast, jag går runt med ett utav barnen medans de andra leker för fullt eftersom att jag inte vill smuttsa ner mig så mycket. När man leker med de där små barnen blir man ju både blöt och lerig. Så det försöker jag att undvika. Barnen blir så småning om jätte trötta och vill gå in. När klockan ringer så möter jag Suzana på vägen in och tar rast med henne, jag går med henne till hennes "barn" som hon tar hand om och de känner igen mig och släpar med mig ner till bibloteket. Deras stroppiga fröken väser och barnen kramar hårt om mina händer och ber mig läsa och välja böcker åt dem.
12.30 - Sedan orkar jag inte med dom längre utan jag börjar sakna mina små barn. Så jag samlar ihop mina saker och går upp till barnen som håller på och pysslar och målar. De ber mig måla ännu mer teckningar och barnen i 1:an och 2:an kommer och ska påpeka hur fint jag målar. samtidigt som jah hjälper lilla söta Irmelin så säger hon :
"Vet du, vet du? Har du en mamma och pappa?
-"Haha. ja det är klart att jag har"
-"Hälsa dom då att jag tycker en massa mycket om dig isåfall".
13.00 - Barnen bråkar om vem som ska sitta i mitt knä och går sedan hem, en del stannar kvar eftersom att Fritids börjar. Vi tar på oss och går runt sjön, Sophie, Nea, Enna och Gabriella bråkar och blir ledsna eftersom att de inte får hålla mig i handen så till slut turas alla om att hålla en stund var. Alla blir sura när de måste byta och jag blir trött och irriterad. Vi kommer runt sjön till slut iallafall.
13.30 - Mellanmål, mackor och Oskar och Jens (världens sötaste killar) ber mig att jag ska sitta hos dom. De pratar på hela tiden och kan inte hålla sig tysta när vi kör en tävling då alla ska vara tysta i 5 minuter, vinsten var en pepparkaka till alla vid det bord som var tystast. Jens är ivrig och hoppar runt och Oskar börjar prata med mig och glömmer att vara tyst. Vi vann tyvärr inga pepparkakor. Jens säger världens smartaste sak under hela dagen .
" Vet du? Jag kan räkna 100 + 100, det blir 102." Haha, han kommer få fullt upp med tjejerna när han blir stor.
De har ju redan nu börjat köra pussleken på alla raster. Tim springer fram till mig och säger " Jag har pussat 5 tjejer!" Riktigt söta är alla barnen. :D 
14.00 - Lek i idrottssalen, haha dom förstår inte när man säger "gympasalen" n__n.  De lekte skeppsbrott och kom alla mina kycklingar. Efter ett tag tröttnade Gabriella och Sophie, så jag gick upp med dom och vi beundrade den fina julgranen som dom hade satt upp. Vi satte oss ned för att måla och pyssla. Alla kom och gick och pojkarna målade pockemon vid mitt bord. De frågade mig vad jag tyckte och ja, vad mer kan jag säga än "jätte fint" :)
16.00 Slut för idag , tack för idag.

Tiden bara rann iväg idag och jag kan inte förstå att jag redan varit där i 3 dagar. Imorgon ska vi baka igen.
På Fredag går vi i ett fackeltåg till kyrkan och kollar på något som har med lucia att göra. Jätte mysigt ska det bli :)

Kyla.

Prao, prao, prao. Eller snarare ledigt, ledigt, ledigt.
Jag får nästan slappa hela dagarna. Iallafall idag och igår.
8.00 - Morgonsamling med de små barnen, de spratt i deras ben det märktes att de nyss vaknat och de gäspade stort.
8.10 - Vi lyssnade på Teskedsgumman, julkalendern. Det blev trångt när alla skulle sitta brevid den stora flickan i soffan. Alla barnen slumrade till och några minuter senare var det pigga igen.
08.40 - Barnen skulle ha idrott, men jag hade lovat en lärare att jag skulle sköta om hans klass eftersom att han skulle på konferans. Så jag gick till hans klass, 5:an och fick sitta där och måla en talgoxe tror jag det var. Fasst när jag tänker efter så var det nog en bofink ._. jag är inte så bra på sånt där.
Jag satte mig iallafall och läste pippi långstrump :)
09.30 - Jag fick ropa ut till rast eftersom att barnen inte rörde sig ut fläcken utan att jag sa något. Barnen började prata med mig och fråga mig en massa saker. Sedan när de var ute på rast så satte jag mig och målade, tyst och lugnt var det. Och jag hade ett helt okänt klass rum för mig själv.
09.50 - Efter en kort rast kom alla in och ställde sig runt mig, haha. Jag satt och målade och blev omringade av barn. Jag målade en lucia, och de skulle på peka hur fint jag målade. Många ville att jag skulle måla till dem också men eftersom att jag bara skulle vara där en liten stund till så han jag inte, men jag lovade att ge dem någon annan gång ( vilket nog inte kommer inträffa ).
10.30 - Lunch, barnen sa hejdå till mig och jag till min lilla barnklass som var i matsalen. Tacobufé<3 Jag hade tydligen lovat 3 barn att jag skulle sitta vid just deras bord så jag fick försöka säga " jag sitter vid ditt bord imorgon".
Dom är så duktiga dom små, torkar efter sig och allt. De kan verkligen reglerna, men de bråkar mycket så man får sära på dom.
11.00 - Rast, jag skulle lära dom att måla stjärnor i sanden och sedan skulle de lista ut vem jag är kär i. HAh.
12.00 - Efter kylan gick vi in och målade.
13.00 - Fritids, vi gick runt sjön och barnen släpade fötterna efter sig, kändes som att vi aldrig skulle komma runt.
De lite äldre flickorna beundrade mina vantar och skosnören med hello kitty, fick nog höra det från minst 10 pers.
13.20 - Mellanmål, inte världens godaste direkt, fullkornsmackor med yougurt.
13.40 - Vi skulle vara ute och det var fan minusgrader skulle jag tro. Barnen kastade sand på mig och skulle sätta upp mitt hår, lite avundsjuk jag blev när de visade sig att de faktigst gör finare toffsar än mig o.o Men jävlar vad ont det gjorde, jag är håröm om man drar som de gör. Jag träffade iallafall Sussie, och det visade sig att jag fick gå in om jag ville. Men då drog sussies "ungar" med mig och ja, jag fick inte gå in. De slet i mig och vi försökte hoppa runt för att hålla oss varma. Det är inte sant vad det skiljer på storlek mellan de i barnskolan och de i 1:an alltså. Sedan kom iallafall ehm, sofie? Och sa till mig att vi skulle gå in, Tack och lov!
Mina läppar var lila när vi väl kom in, toppen. Desutom skakade jag av kylan.
14.30 - Vi satte oss och målade, en pojke i klassen kom fram och undrade om jag kunde måla en bild till honom. Sedan fick jag bilder utav flickor också. :)
16.00 - Jag lämnade barnen och tog mig hem, gick förbi affären och köpte lite godis, det kan behövas efter dagen.



Klicka på bilden för större format
.



Imorgon och i övermorgon ska vi baka pepparkakor. Och på Fredag ska vi gå till kyrkan och lyssna på någon lucia grej. Nästa vecka så är det disco för klasserna 4-6, jag och Sussie planerar kanske att gå. HA.

Pegasus Barnskola.

Klockan är snart 18.00 och för två timmar sedan slutade jag min första prao dag. Fasst det blev nästan lite övertid iförsig, kunde inte släppa barnen. Jag ska sammanfatta dagen lite smått.
07.50 - Dyker upp på platsen och lär känna fröknarna lite bättre. De kan inte enas om vem jag ska vara hos utan de säger " Jaha, det är du som ska vara hos mig" , " Nej, hon ska vara hos oss" Haha, ganska bra första intryck iallafall. 
08.00 - Jag blir presenterad för barnen och de kollar på mig med gapande munnar. Vi har samling och vi pratar om att en pojke i den klassen fyller år idag. Då sa han " Jag tror faktigst inte att jag fyller år, för det har ingen sagt till mig, jag tror att jag fyller år imorgon" Haha, så söt var han. Självklart så var det ju så att han fyllde år.
ca 09.00 - De satt och målade och jag gick runt till alla och pratade med dem, stämningen lättade upp och alla babblade på. Speciellt om hur de hade brutit armen en gång och ramlat ner från ett träd. Man fick ju sitta och nicka och säga "Ojdå" och gapa stort, som om att det var den största nyheten i världen. Lite barnslig fick man allt vara.
10.00 - Vi kollade på 5 myror är fler än 4 elefanter och alla barn satt och åt frukt, jätte mysigt.
10.30 - Fri lek.
11.00 - Lunch, alla små barnen = " sitt brevid mig" Så nu har jag lovat upp mig att sitta vid alla andra barnen imorgon osv. Måste desutom dricka mjölk till maten, de har inget vatten? Jag dricker aldrig mjölk till maten i skolan ._.
11.30 - Rast. Flickorna ville att jag skulle vara med de och leka mamma, pappa barn. Jag fick vara mamman och gå runt och samla blad osv som de skulle äta. Sedan blev jag kidnappad av en massa killar som omringade mig och sa att de skulle döda mig om jag smet från deras "tillhåll". Sedan lekte vi i en brant backe i regnet och samtidigt som jag blev nedskjuten av pilar så halkade jag i leran 2 gånger så att mina byxor blev aldeles bruna. Jag funderar faktigst på att börja använda mina termobyxor som ligger här hemma. Iallafall om det ska vara såhär regnigt varje dag.
12.00 - Madela? Eller vafan hette det. Barnen skulle iallafall leta upp sina faddrar och måla med dem, så jag satte mig och hjälpte ett barn som inte hade någon fadder just då. Sedan hade vi adventssamling och så firade vi pojken som fyllde år.
13.00 - Slut på skoldagen och Fritids börjar, vi går ett varv runt sjön och jag har Nea och Enna i vardera hand som försöker få mig att snubbla fram runt hela sjön. Sen skulle jag även visa alla konster som de tyckte jag var så bra på, Haha.
13.20
- Mellanmål, macka . Euw. Iallafall, var ju tvugen att äta eftersom att jag måste föregå med gott exempel.
13.40 - Fri lek på fritids. Vi spelade bingo, man vann pepparkakor men jag vann inga ._. Och inte Enna och Emma som jag satt med heller tyvärr ._. Men vi fick en pepparkaka som tröst :) Sedan gick alla barnen hem så småning om, jag spelade lotto med Nea, Emma och Emilia. Sedan spelade vi något annat spel och det slutade med att de bråkade om vem som skulle ha vilket. Så jag avbröt spelet innan det blev bråk och vi satte oss och målade istället.
Med Nea i mitt knä under hela tiden var det lite smått svårt att måla, men det gick. Jag fick en jätte fin bild av Emilia med en kanin på , som Nea sen kladdade ner med en massa hjärtan på XD Som tur var så var det på baksidan. :) 
16.00 - Dax för mig att traska hem. Ska bli kul med jobbigt imorgon igen. Hoppas dom inte har glömt mig tills dess.  ( De små barnen glömmer så snabbt) :)
Jag ska nog gå och vila lite, blir så trött efter en sånn här jobibg dag, har precis eldat mitt adventsljus en bit och ätit min choklad bit i julkalendern. Hej Svejs.


1:a Advent.

God 1:a Advent på er :)
Nu känner man verkligen att julen börjar närma sig, iallafall nu när nästan varenda kotte har satt upp ljusstakar och julstjärnor i fönstrerna, själv så har jag även ett adventljus brevid mig. Det är så
mysigt.
Stan glänser av ljus och skiner av glitter när man kommer in på Commerce som är vår lillan galleria.
Jag var nämligen där med Andrea idag, vi träffade på tomten och köpte julklappar.
Jag har hittat lite små saker till min syster Gisela nu :D Men jag tänker inte skriva vad, eftersom att hon kanske läser det :) Har även hittat till alla andra i min familj förutom Sara och Per ._. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på men det är ju fortfarande några dagar kvar innan julpaniken :) Fasst jag börjar redan bli lite smått pank. Jag ska citera Andrea : " Man borde fira jul en månad senare, eftersom att det är så billigt på mellan dags redan". Fasst det är klart, då skulle ju mellan dags redan flyttas också. .___. Vi får väll stå ut med att betala dyra pengar istället då, jag kommer ha gjort av med cirka 2000:- när min jul är över. image15Men har jag tur så tjänar jag väll in det under julen igen kan man ju hoppas :)
I helgen var jag iallafall i Värsås, det var riktigt mysigt men det är tråkigt att tiden går så snabbt där. Imorgon klockan 8.00 börjar första veckan av mig prao på käpplunda skolan, jag hoppas att det ska gå fint fint. Och har jag tur så kommer jag få julpyssla med småbarnen under veckorna där n__n. Om jag nu får vara med små barnen ._. Annars blir det väll likadant med de stora barnen.
Nästa Söndag åker jag med min pappa till Göteborg, träffar min syster och går på Liseberg. :D Det ska bli riktigt kul, för jag saknar min syster och det är så mysigt på Liseberg lixom.
Mina väggar är föresten fina nu, eftersom att jag har fått tapetserat. 
Jag vet att jag skriver ungefär samma här som jag gör på bilddagboken , men just idag gör jag det eftersom att jag är stressad, och desutom så lixom, ja det blir så atomatiskt. Men jag ska försöka att variera :) 
Jag har ju inte varit inne och skrivit på länge överhuvudtaget eftersom att jag har haft så fullt upp. Lite trist kanske men det är ju inte bra att bli fast vid datorn heller. Jag önskar jag hade lite mer tid över på den här kvällen så att jag kunde lägga in lite jullåtar på min mp3, har nämligen suttit och laddat ner ett par nu under min kväll. Men tyvärr så hinner jag knappt skriva mer här, jag måste hoppa in i duschen och sen ska jag försöka sova så jag orkar gå biten till skolan
imorgon i ösregn som mamma säger att det ska bli. 

Men hoppas eran 1:a Advent har varit bra.
Och att ni också känner den julkänsla som jag känner.  <3

RSS 2.0